el
Τηλέφωνο: +30 22410 99115

Success Stories

ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

20-01-2021

Στο πλαίσιο εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της, με επιβλέπουσα την κ. Μαριάννα Μίσιου, μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια κα Ρένα Τριανταφύλλου μελέτησε και ανέλυσε δείγματα κόμικς παγκοσμίως γνωστών δημιουργών και θεωρητικών του είδους, όπως ο Neil Cohn, Julian Peters και Αlexander Rothman. Είναι πολύ ευχάριστο ότι και οι τρεις ανέφεραν πως είναι τιμή τους να συμπεριλαμβάνονται έργα και μελέτες τους σε διπλωματική εργασία του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την καινοτόμα μελέτη και ανέφεραν ότι θα εύχονταν να μπορούσαν να διαβάσουν ελληνικά! 

Πιο συγκεκριμένα, ο Julian Peters αναφέρει σε ανάρτησή του:

“Έχοντας γράψει ο ίδιος σε ακαδημαϊκό επίπεδο για τα κόμικς, θεωρώ ότι είναι πολύ ευχάριστο να βλέπω τη δουλειά μου να γίνεται αντικείμενο μελέτης και πόσο μάλλον στα ελληνικά!”

ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑΚΗ

06-06-2020 

Άλλο ένα success story του μεταπτυχιακού μας! «Δύναμη του Φεγγαριού, μεταμόρφωσέ με!» έλεγε η Sailor Moon και ευθύς αναλάμβανε δράση εναντίον του Κακού, μαζί με τις φίλες-συμπολεμίστριές της. Μαζί της μεταμορφώνονταν στη φαντασία τους όλα τα κορίτσια της δεκαετίας του ’90, ταξιδεύοντας σε κόσμους μαγευτικούς. Η σειρά Sailor Moon έκανε την εμφάνισή της τη δεκαετία του 1990 και αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς και διαχρονικούς τίτλους manga στον κόσμο. Έγινε γνωστή στο Ελληνικό κοινό από την τηλεόραση του Ant που παρουσίαζε σε anime τις περιπέτειές της στην πρωινή παιδική του ζώνη. Ο χαρακτήρας της Sailor Moon μεταπηδά στο βιβλίο Τα μαγικά κορίτσια στα shojomanga της Ελένης Λουκάκη, απόφοιτο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Δίσιγμα το 2020. Πρόκειται, ίσως, για το πρώτο βιβλίο πάνω στα manga και την  «κοριτσίστικη κουλτούρα» γραμμένο στα ελληνικά, απόρροια της σχετικής Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας της συγγραφέως.  
Συγχαρητήρια στην απόφοιτό μας και καλοτάξιδο το βιβλίο της!

«Τα μαγικά κορίτσια στα shojo manga» 
Της Ελένης Λουκάκη

ΜΙΚΑ ΝΤΑΚΑ

24-07-2019

H απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό” κα Μίκα Ντάκα, ποιήτρια και πεζογράφος, έλαβε το 2019 έπαινο από τον Όμιλο για την UNESCO Νήσων και Πειραιώς, για τη θεατρική παράσταση «ΟΜΝΙΑ» (Χίος, Αθήνα, 2019), η οποία βασίστηκε σε στα δύο διηγήματά της με τίτλο «Omnia» και «Αγκυροβολημένες αναμνήσεις» και σε ορισμένα ποιήματά της. Η ίδια σημειώνει σχετικά:
“Κεντρικός άξονας είναι όλα εκείνα που ταλανίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Η μνήμη, ο έρωτας, ο θάνατος. Η κάθε μορφής απώλεια, το πάθος, η γοητεία του άγνωστου, ο φόβος, η αυτοκαταστροφή. Η αναζήτηση του εαυτού μέσα από τον άλλον. Κυρίαρχο το γυναικείο μορφοείδωλο, που ορίζει τον ψυχισμό και την τραγική πορεία των ηρώων, ώστε τελικά αυτοί, μέσα από τη σύγκρουση και τη συντριβή, να οδηγηθούν στην προσωπική κι επώδυνη αλήθεια τους. Omnia σημαίνει «όλα». Όλα εκείνα που κρύβονται στον αβυσσαλέο ωκεανό της ψυχής μας. Το σκοτάδι και το φως!”

Όλγα Λανταβού σε συνεργασία με τον καθηγητή του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. κ. Γεώργιο Φεσάκη

2018

5o Πανευρωπαϊκό Βραβείο για το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Pirates Arrrr» από την απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό” κα Όλγα Λανταβού σε συνεργασία με τον καθηγητή του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. κ. Γεώργιο Φεσάκη.

Είναι συνδυασμός επιτραπέζιου με ψηφιακό και έχει ως στόχο την επανάληψη και την εκμάθηση λέξεων κι εκφράσεων για το μάθημα των Αγγλικών. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας και των πολυμέσων.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

30-04-2017

Το “Σπίτι της Μουσικής” είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι εκπαιδευτικού προσανατολισμού , το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας “Διδακτικές προσεγγίσεις της έννοιας του μοτίβου για νήπια με την αξιοποίηση των Τ.Π.Ε., της Μουσικής και της Λογοτεχνίας” που εκπονήθηκε από τη κα Τσάφου – Αποστολοπούλου Δανάη μέσα από το Π.Μ.Σ. «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό». 

Σε συνεργασία με τον επιβλέποντα Καθηγητή κ. Γεώργιο Φεσάκη, παρουσιάστηκε στο 5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» στις 21-23 Απριλίου 2017.
Θέμα εργασίας: Διεπιστημονική προσέγγιση της έννοιας του μοτίβου για νήπια μέσα από τις ΤΠΕ, τη Λογοτεχνία και τη Μουσική: Ψηφιακό παιχνίδι «Το σπίτι της Μουσικής»

Η ΚΥΡΙΑ ΣΙΝΤΟΡΕ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ
Μαρία Καριωτάκη

17-07-2014

Παρουσίαση Βιβλίου “Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία” από την συγγραφέα Μαρία Καριωτάκη, απόφοιτο του Π.Μ.Σ. «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», 22 Ιουλίου 2014.

This site is registered on wpml.org as a development site.